Τμήματα Χορού και Μουσικών Οργάνων

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ
(Δασκάλα: Μαρία Κουφού)

Μέσα από τα τμήματα εκμάθησης Κρητικών και άλλων παραδοσιακών χορών που λειτουργούν στη στέγη της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου (Πατριάρχου Αθηναγόρα 28, Ρόδος) τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους και γίνονται φορείς του ελληνικού παραδοσιακού τρόπου ζωής. Αναπτύσσουν την αίσθηση του ρυθμού και του μέτρου ενώ καλλιεργείται η κοινωνικότητά τους. Ξεχωριστή θέση έχουν και οι ξεχασμένοι χοροί της Κρήτης.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
(Δάσκαλος: Γιώργος Σακκομήτρος)

Τα τμήματα εκμάθησης κρητικών και άλλων παραδοσιακών χορών για μεγάλους τα οποία λειτουργούν στη στέγη της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου γνωρίζουν πρωτοφανή δυναμική κάθε χρόνο. Η συμμετοχή στα τμήματα αυτά βοηθά, όσοι ενήλικες συμμετέχουν, να αναπτύξουν τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές τους δεξιότητες ενώ αποτελεί μια ήπιας μορφής γυμναστική δραστηριότητα.


ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
(Λύρας – Λαούτου – Μαντολίνου)
(Δάσκαλος: Γιώργος Παραγυιός)

Τα παιδιά μέσω της εκμάθησης των παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Κρήτης γνωρίζουν την πλούσια μουσική παράδοση του τόπου μας ενώ φορτίζονται συναισθηματικά και ευαισθητοποιούνται σε ότι αφορά την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η κρητική μουσική και ο στίχος (μαντινάδα) βρίσκουν στα τμήματα αυτά την αυθεντική τους έκφραση.

Επικοινωνία

Αδελφότητα Κρητών Ρόδου "Ο Ψηλορείτης"
Πατριάρχου Αθηναγόρα 28, ΤΘ 328
Ρόδος,
Δωδεκάνησα, 85100, Ελλάδα
Τηλ & fax: +30 22410 26738
email: jniot@otenet.gr, akrodou@psiloritis.gr